Start - Etusivu
Prislista - Hinnasto
Klassisk massage
Klassinen hieronta
Indisk huvudmassage
Intialainen päähieronta
Hot Stone massage
Kuumakivihieronta
Nettiajanvaraus
Erbjudande - Tarjous

Indisk huvudmassageUrsprung

Indisk huvudmassage har sina rötter i den urgamla Ayurveda traditionen. I Indien har det hört till att man inom familjen ger  varandra huvudmassage,  oftast med olja. Det har samtidigt varit en del av hårvården. Till Europa kom massagen på 1970-talet tack vare Narendra Mehta, och till Finland 1999.

Dagens indiska huvudmassage har
kommit till genom att mixa indiska traditioner med västerländsk nack- och skulder massage så att man förutom huvudet också behandlar nacke, skuldror och överarmar. Behandlingen görs utan olja i sittande ställning och utan att kunden behöver klä av sig, och helst pågår behandlingen utan onödigt prat. Den som kommer på indisk huvudmassage kan förbereda sig genom att ta bort örhängen och halssmycken och borsta håret. Det är också lättare och behagligare att genomföra behandlingen om man inte har använt allt för mycket hårvårdsprodukter.

För vem rekommenderas indisk huvudmassage?

Indisk huvudmassage kan rekommenderas för alla som behöver koppla bort från stress, slappna av, bli av med huvudvärk och spänning i nacken och skulderpartiet eller som bara vill unna sig en stund av avkoppling och njutning.

Effekterna av indisk huvudmassage
är i stort sett de samma som vid klassisk massage. Blodcirkulationen och ämnesomsättningen förbättras lokalt, borttransporten av slaggprodukter underlättas, muskelspänningar och smärta lindras, blodcirkulationen i hårbottnen förbättras, ansiktsmuskulaturen och speciellt området runt ögonen slappnar av och man får en allmän känsla av avslappning och välbefinnande.